Kirsten Wild moet keuzes gaan maken

(Door Edward Swier)

LONDEN (GPD) – De moeilijkste dagen van het wielerjaar zijn aanstaande voor Kirsten Wild. De allroundster moet een keuze maken. Haar hart zegt dat ze op de Olympische Spelen zowel op de weg als de baan wil excelleren, het verstand zal melden dat dat feitelijk alleen op de piste kan.

Wild is in Londen, zo wezen de wereldbekerwedstrijden van afgelopen weekeinde op de nieuwe olympische Velodrome uit, een serieuze kanshebster op twee plakken. Ondanks haar gebrek aan jarenlange piste-ervaring. Met haar teamgenoten Vera Koedooder en Ellen van Dijk zit ze, na een slechts beperkte voorbereiding, vlak achter de favoriete achtervolgsters uit Groot-Brittannië en Australië. ,,We hebben enorme stappen gezet, maar zitten nog niet op ons maximum.”

Individueel maakt ze veel progressie op het onderdeel omnium. ,,Ik vind dat spel enorm leuk”, lacht Wild. Met een zesde plaats in het regelmatigheidsklassement over zes onderdelen deed Wild dit weekeinde opnieuw veel ervaring op. Bovendien is ze, bleek al eerder tijdens het WK in Apeldoorn, zo goed te ‘sturen’ dat bondscoach Robert Slippens inmiddels kan lezen en schrijven met haar. Met name in de sprintnummers, de vliegende start en de 500 meter, zal Wild wel nog veel tijd moeten investeren.

Omdat de Nederlandse wielerploeg op de weg toch vooral de kaart van Marianne Vos zal Spelen wacht Wild daar waarschijnlijk slechts een bijrol. Vandaag zal ze het wegparkoers nog eens aan een nadere inspectie onderwerpen, onder meer de klim bij Box Hill testen. ,,Ik heb het al eens gezien, maar wil kijken of mijn geheugen me niet bedriegt. Ik hoop beide te kunnen rijden, weg en baan, wil kijken of we een mooi voorbereidingsprogramma samen kunnen stellen.”

Technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF was de afgelopen dagen in Londen om de verrichtingen van de baanploeg te volgen. Hij sprak onder meer met de leiding van de wielerbond KNWU over ,,het maken van keuzes. Dat is noodzakelijk wil je meedoen met de wereldtop.” Het is duidelijk dat NOC*NSF liefst ziet dat Wild zich op de baan concentreert. Dat ze op de weg een aanzienlijk deel van haar salaris verdient, maakt de keuze voor Wild niet gemakkelijker. Zelf wilde Wild gisteren nog geen conclusies trekken. ,,Ik hoop dat ik de ruimte krijg, zal alles sowieso goed overdenken.”

Voor de GPD-bladen, 19 februari 2012

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Baanwielrennen, Londen 2012, Wielrennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s