Nieuwe stap in wederopstanding

depersdienstRotterdamse club contracteert Pellè voor vier seizoenen

(Door Edward Swier)
ROTTERDAM (DPD) – De voetballer Pellè kreeg complimenten, de mens Graziano nog meer. De 27-jarige Italiaan heeft in korte tijd veel indruk gemaakt in De Kuip. Bij zijn contractondertekening werd de Feyenoord-spits zaterdag nog maar eens geprezen om zijn aanvallende kwaliteiten. Maar de mooiste woorden kwamen van technisch directeur Martin van Geel. ,,Graziano heeft geen groot ego.” Het is zo’n beetje de dikste pluim die je een teamsporter kunt geven.

Pellè is in het huidige spel van Feyenoord als een onmisbare schakel gaan fungeren. Hij scoort makkelijk, maar zijn balvastheid en oog voor het vervolg zijn minstens zo belangrijk. Het makkelijke kaatsen met zowel de voet, het hoofd als de borst maakt dat anderen in kansrijke positie komen. Ook zaterdag weer. Er stond nota bene een file richting De Kuip, voor het oefenpotje tegen de bijna-failliete eerste-divisionist AGOVV (0-0). Slechts de entree van Pellè, na een uur spelen, deed de dertigduizend fans echt opveren. Van Geel: ,,Hij is gewoon de ideale spits voor Feyenoord. Maar ook een geweldige prof, in en buiten de kleedkamer. Een kerel zonder groot ego. Dat zien de supporters ook.”

Zo’n speler wil je, zeker als hij halverwege het seizoen al veertien goals heeft gemaakt, vastleggen. Omdat de club vreesde dat na John Guidetti ook de volgende, makkelijk scorende huurling Rotterdam weer zou verlaten, werden weken geleden al de onderhandelingen met Parma gestart. Zaterdagochtend tekende Pellè voor vier complete seizoenen, deze competitie maakt hij nog als huurling af. De Italiaan gelooft erin prijzen te kunnen winnen in De Kuip. ,,Ik zie een heleboel potentieel bij Feyenoord, heb goede hoop dat we met dit team terug kunnen naar de succesvolle tijden uit het verleden.”

Hoewel hij zich, mede dankzij de immense steun van Het Legioen, zichtbaar gelukkig voelt in Rotterdam, is de Italiaan de eerste om te beseffen dat een dergelijk lange verbintenis in het hedendaagse voetbal slechts zelden wordt uitgediend. ,,Ik ben nu Feyenoorder. Maar mijn ambities om in de Bundesliga of Premier League te gaan spelen, blijven ook. Als ik mij hier kan blijven verbeteren, komt het er misschien van. Ik denk niet dat ze hier in Rotterdam huilen als ze mij voor een mooie transfersom naar een grotere competitie zien vertrekken. Nu is het namelijk niet meer Parma, maar Feyenoord dat van zo’n overstap profiteert. Dat gun ik de club.”

Het is de verdienste van de clubbestuurders dat niet alleen Pellè, maar het complete basiselftal nog minimaal tot de zomer van 2014 vastligt. ,,Dat geeft rust. In een selectie, in de hele club”, weet trainer Ronald Koeman. Hoewel het geen garantie is dat het elftal bij elkaar blijft, getuigt het in ieder geval van visie én een gezonde handelsgeest. Verlaten spelers nu De Kuip, dan vangt de club daar tenminste nog een vergoeding voor.

Pellè had overigens zichzelf afgelopen zomer, nadat hij op vakantie bekenden van de familie Koeman tegen het lijf was gelopen, bij Feyenoord aangeboden. De spits kreeg én greep zijn kans. Van Geel: ,,Er kleeft altijd een bepaald risico aan, ook als je een speler huurt. Hoe gedraagt een spits zich als hij in De Kuip moet presteren. We hebben hier toch die jarenlange erfenis van Kindvall. Maar Guidetti kon het, en Graziano ook. Hij heeft dat al laten zien, je weet wat je aan hem hebt. Het aantrekken van zo’n speler is heel aantrekkelijk. We zijn echt trots. Het is, ook richting onze achterban, een prachtig signaal. Het is een nieuwe stap in onze wederopstanding.”

Dat Pellè voor een definitieve overgang naar Rotterdam voelde, was Van Geel al snel duidelijk. ,,Graziano voelt zich hier als een vis in het water. Hij koestert het enthousiasme van de fans, omarmt dat. En hij beseft zich ook dat hij elders heel wat mindere jaren dan dit seizoen gehad heeft.”

Hoewel Feyenoord geen transfersom bekendmaakte, ligt deze iets boven de twee miljoen euro. ,,Drie miljoen was boven onze mogelijkheden.” De directie en het bestuur van Feyenoord  hebben, om uit de rode cijfers te komen, strikte regels opgesteld en daarin passen geen grote aankopen of fikse salarissen. ,,We zijn absoluut binnen al onze grenzen gebleven”, bezweert Van Geel.

Enthousiasme in Feyenoord-kleedkamer

ROTTERDAM – In de Feyenoord-kleedkamer werd enthousiast gereageerd op het vastleggen van Graziano Pellè voor de komende vier seizoenen. ,,Hij is voor ons een belangrijke pion, in en buiten het veld”, aldus Jordy Clasie.

Jean Paul Boëtius noemde het contracteren van Pellè ,,gunstig voor ons. Hij past perfect in onze speelstijl.”

Lex Immers zag het belang van een vierjarige verbintenis tussen spits en club. ,,Dit maakt voor Feyenoord heel wat duidelijk. Eindelijk heeft de club weer een spits die voor langere tijd aan de club verbonden is. Daar zijn niet alleen de fans, maar ook wij als selectie, natuurlijk heel blij mee. Het is belangrijk dat de club deze selectie bij elkaar kan houden, we kunnen nu verder bouwen en echt voor de prijzen gaan spelen.”

Ronald Koeman zei, na de oefenwedstrijd tegen AGOVV, ,,supercontent” te zijn met het vastleggen van Pellè. ,,Je zag ook nu, toen hij er in de tweede helft inkwam, hoe belangrijk hij is. Hij geeft ons dat stukje extra power naar voren toe.” 

Geschreven voor de DPD-kranten op zaterdag 5 januari 2013

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Feyenoord, Voetbal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s