Seizoen voorbij voor Lindsey Vonn

VonnErnstige knieblessure voor Amerikaanse skiester

(Door Edward Swier)
NIJMEGEN/SCHLADMING (DPd) – Lindsey Vonn had voor de komende twee weken in Schladming de beschikking over enkele bodyguards. De Amerikaanse skiester was bang dat ze zich, vanwege de grote aandacht voor haar persoon én het WK in het algemeen, onmogelijk door het Oostenrijkse bergdorp zou kunnen bewegen. Maar na gistermiddag is het WK al voorbij voor Vonn. Ze kwam zwaar ten val op de Super G en werd per helikopter afgevoerd. In het ziekenhuis werd een ernstige knieblessure geconstateerd. Vonn heeft haar kruisband en een mediale band afgescheurd, bovendien zit er een breuk in de kop van haar scheenbeen.

Het skiseizoen 2012-2013 is bepaald niet het jaar van Vonn geworden. De 28-jarige Amerikaanse nam in december een adempauze. Ze had maag- en darmproblemen, bleek bovendien lang met depressies te kampen hebben gehad. Ook kwam er na vijf jaar een eind aan haar huwelijk. Dat ze daarna in de media in verband werd gebracht met golfer Tiger Woods gaf haar ook al geen plezier. Weliswaar deed zowel haar management als dat van Woods geen enkele moeite het nieuws te ontkrachten, Vonn had haar ontmoetingen met Woods liever nog geheim gehouden.
Sinds half januari was Vonn weer in competitie en deed ze wat ze daarvoor ook vaak deed: winnen. Op de eerste WK-dag ging het echter faliekant mis. De Super G was vanwege de mist al ettelijke malen uitgesteld, de sneeuw was papperig en de race moest ook nog stilgelegd worden vanwege de val van een pistewerker. De man werd, net als Vonn een half uur later, per helikopter afgevoerd.
Mogelijk dat Vonn door al het oponthoud een gebrek aan concentratie kende. Ze maakte een rare beweging bij het neerkomen na een sprong, en verdraaide haar knie ernstig. Luid schreeuwend werd Vonn behandeld, voor ze – door de lucht – naar het ziekenhuis werd afgevoerd.
De Sloveense Tina Maze, met Vonn de grote favoriete, had juist voor de val van de Amerikaanse de beste tijd neergezet. De Zwitserse Lara Gut werd tweede, Vonns landgenote Julia Mancuso pakte brons. Overigens konden de laatste twintig dames niet meer naar beneden. De mist was weer teruggekeerd en het werd te donker. De voorlopige uitslag werd tot definitieve uitgeroepen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Skisport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s