Alles blijft bij het oude

feyenoordFeyenoord-trainer Koeman zet Martins Indi gewoon weer linksback

(Door Edward Swier)
ROTTERDAM (DPd) – Er valt momenteel weliswaar wat te kiezen, en de alternatieven zijn zelfs zeer aanlokkelijk, maar Feyenoord-trainer Ronald Koeman houdt vast aan zijn opstelling. Dat Bruno Martins Indi het in Oranje centraal achterin zo goed deed, betekent nog niet dat hij bij zijn club ook op z’n geliefde positie mag spelen. Ook Tonny Vilhena hoeft niet te rekenen op een plekje vlak achter de spitsen, hoewel hij daar vorige week in de uitwedstrijd bij Willem II uitblonk. Voor de wedstrijd tegen AZ houdt Koeman alles bij het oude.

Koeman ontbrak gistermiddag overigens op de persconferentie. Zijn schoonvader is overleden. Het is de verwachting dat de oefenmeester morgen wel weer op de bank zit. Jean-Paul van Gastel verving hem tijdens het vraaggesprek met de media, en verdedigde de keuzes van de hoofdtrainer. ,,We kijken als club heel tevreden, trots zelfs, terug op de afgelopen interlandweek. We waren niet alleen in Oranje, maar ook in Jong Oranje en Onder 19 goed vertegenwoordigd.”
Dat betekent echter ook dat de schijnwerpers op de Rotterdamse club gericht zijn en iedereen zich met Koemans opstelling wil bemoeien.
Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi maakten woensdag, in de oefeninterland, tegen Italië een sterke indruk. Van Gaal posteerde het Feyenoord-tweetal in het hart van de verdediging. Voor De Vrij is dat niet ongewoon, maar Martins Indi speelt bij Feyenoord doorgaans als linksback. De Vrij vormt in de opstelling van Koeman een duo met Joris Mathijsen. Nadat er begin dit jaar de nodige kritiek op Mathijsen was, werd door de keuze van Van Gaal nog eens de nadruk op de posities centraal achterin bij Feyenoord gelegd. Jean-Paul van Gastel: ,,Wij zijn uitermate tevreden over onze defensie. We zijn een weg in geslagen die we willen blijven volgen. Dat Van Gaal andere beslissingen neemt, is zijn goed recht; het zijn zijn keuzes, het is zijn elftal.”
Martins Indi, die gisteren 21 werd, kan haast niet wachten op de dag dat hij centraal wordt opgesteld. ,,Dat is nu eenmaal de plek waar ik me prettiger voel. Ik sta liever niet aan de zijlijn geplakt, wil het spel voor me hebben. Ik denk ook dat ik daar meer kan bereiken, wil die verantwoordelijkheid.”
Van Gastel: ,,Maar wij kiezen voor het team zoals dat nu staat. Of Joris zich zenuwachtig maakt? Daar hoeven wij ons niet druk om te maken. Die heeft bijna negentig interlands gespeeld, kan dit heus wel handelen.”
De assistent van Koeman bevestigde dat ook op het middenveld alles weer wordt zoals het was. Omdat Tonny Vilhena vorig weekeinde tegen Willem II met veel verve de geschorste Lex Immers op de positie achter de spits verving, was er de afgelopen dagen ook rumoer over diens plek. Koeman is echter niet van zins Immers te slachtofferen. Van Gastel: ,,Lex gaat spelen. Hij heeft tien doelpunten achter zijn naam, we zijn zeer tevreden.” Koeman is met name zeer te spreken over Immers’ arbeidsethos. Dat hij met Vilhena kan schuiven maakt het voor Koeman makkelijker. Van Gastel: ,,Tonny zakt gewoon weer een linie terug, het middenveld is hersteld.”
Uitgerekend in de uitwedstrijd tegen AZ speelde Vilhena, als linkermiddenvelder, ook sterk. Met de openingstreffer, zijn eerste competitiedoelpunt voor Feyenoord, stond hij op 25 november aan de basis van de 0-2-zege.

Geschreven voor de kranten van De Persdienst op vrijdag 8 februari 2013

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Feyenoord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s