In Rotterdam wil iedereen er bij horen

feyenoordVooraf aan PEC Zwolle-Feyenoord voelde iedereen in Rotterdam zich nog prettig

(Door Edward Swier)
ROTTERDAM (DPd) – Iedereen wil er momenteel bij horen in Rotterdam. Feyenoord leeft. En dat heeft zo zijn weerklank in alle lagen van de club. Trainer Ronald Koeman: ,,Het is wel duidelijk dat iedereen zich hier momenteel prettig voelt, zelfs de jongens die niet regelmatig spelen.”

Het was – in de aanloop naar de confrontatie met PEC van morgenmiddag – zo’n week waarin het rondom De Kuip gonsde, waarin er van alles bewoog. Maar de selectie werd er niet door geraakt. En waarom ook. Want het merendeel van de troepenbewegingen had een vriendschappelijk karakter. Zo werd duidelijk dat de club voor de komende jaren uit meer dan één hoofdsponsor kan kiezen. En dat terwijl de prijs voor naamsvermelding op het shirt toch niet misselijk is, zes miljoen euro per jaar naar verluidt. Naast de huidige sponsor, ASR, is vooral een oudgediende, Opel, in de race. De autofabrikant ziet het, na de periode 1984-1989, als een uitgelezen moment in te stappen.
Het is niet het enige goede nieuws deze dagen. Feyenoord-PSV, de topper op zondag 24 februari, was enkele uren nadat de kaartverkoop startte uitverkocht. Bovendien heeft zich het maximale aantal kinderen aangemeld voor de talentendagen, die Feyenoord op 25 en 26 februari op Varkenoord houdt. Dan werd ook nog eens duidelijk dat in de plannen voor een Nieuwe Kuip álle Rotterdamse banken willen participeren.
Dat John Guidetti woensdag zomaar even langskwam bij de Kuip, en ontvangen werd door honderden supporters, is ook nog zo’n teken: iedereen wil er momenteel bij horen. Koeman: ,,Er hangt ook een leuke sfeer binnen de club, het is prettig werken. En dat geldt niet alleen voor mij, voor de rest van de technische staf, voor de spelers, nee dat geldt voor de hele club.”
Het zijn de dagen dat alles mee zit, Koemans selectie telt geen geschorsten en slechts één selectiespeler (Terence Kongolo) is geblesseerd. En, spelers die niet spelen, morren niet. ,,Ook jongens die niet regelmatig spelen voelen dat ze belangrijk zijn, dat ze – met de club – op de goede weg zijn. We creëren duidelijkheid, dat maakt dat beslissingen makkelijker te accepteren zijn.” Zo werd het contract van Miquel Nelom met twee jaar verlengd. De verdediger kan weliswaar niet op een basisplaats rekenen, maar wilde absoluut niet vertrekken.
De enige die momenteel twijfelt is Stanley Brard. De ex-speler is sinds 2005 hoofd van de jeugdopleiding. Brard oogst veel lof voor zijn werk, waarvan het tastbare resultaat ook wekelijks in de basisopstelling van Koeman terug te zien is. Brard, die een contract voor onbepaalde tijd in Rotterdam heeft, is echter hevig aan het twijfelen gebracht door een miljoenenaanbieding uit Azerbeidzjan. De nationale voetbalbond wil dat hij daar de jeugdopleiding gaat stroomlijnen. Koeman hoopt dat Brard blijft. ,,Stanley is heel belangrijk voor de club, er wordt onder zijn leiding goed gewerkt bij de jeugd. Als iets succesvol is, wil je dat als club graag zo houden, maar niemand is onvervangbaar. De beslissing is aan Stanley, die kan alleen hij nemen.”
Koeman was gistermiddag vooral met de korte termijn bezig. Terwijl om hem heen met name gesproken wordt over de confrontatie met PSV, beseft de trainer dat morgen eerst het uitduel met PEC Zwolle wacht. ,,PEC speelt goed positiespel, heeft bij PSV gewonnen en het thuis tegen FC Twente goed gedaan. Aan de andere kant staan ze laag (zestiende met 20 punten, red.) en hebben ze dus moeite om te winnen.” Op de vraag of hij het op scherp staande trio Lex Immers, Graziano Pellè en Daryl Janmaat zal wisselen met het oog op de wedstrijd tegen PSV, gaf Koeman aan nog niet zo zeker te zijn van zijn zaak. ,,Als de kans zich voordoet, waarom niet? Maar, zo makkelijk winnen wij onze wedstrijden ook weer niet hè.”
Koeman besloot, na eerdere negatieve ervaringen, vooraf niet op kunstgras te trainen. ,,Dat is het voordeel van een jonge selectie. Het merendeel is opgegroeid met kunstgras, ze weten niet anders en passen zich als vanzelf aan.”

Geschreven voor de kranten van De Persdienst op vrijdag 15 februari 2013

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Feyenoord, Voetbal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s