‘Verliefd geworden op HIC’

HICKeepster Merel van Beek betreurt het dat volgend seizoen weer nieuwe trainer wacht

Door Edward Swier

Het kan soms raar lopen. Het nieuws dat Robert Justus aan het eind van dit seizoen, zijn eerste nota bene, de vrouwen van HIC alweer verlaat, en dat terwijl het zo goed gaat, vroeg om nadere uitleg. Maar waar zowel de commissie tophockey als de trainer zelf zich vorige week zo stil mogelijk probeerden te houden, vertelde de keepster honderduit. En vooral over hoe leuk het is bij de club uit Amstelveen. Drie, vier keer per week rijdt Merel van Beek op en neer uit Den Haag. ,,Ik ben verliefd geworden op HIC.”

Bij Klein Zwitserland was ze tweede keepster. ,,Maar voor die mooie 1 doe je het toch allemaal.” Dus toen ze overwoog om in Amsterdam te gaan studeren, keek ze er ook eens in de omgeving rond bij de diverse hockeyclubs. Een keertje meetrainen met HIC maakte verder ‘shoppen’ overbodig. ,,Van die studie in Amsterdam is het nooit gekomen, maar het was voor mij meer dan logisch dat ik wel bij HIC zou gaan hockeyen.”
In haar derde seizoen aan de Oranjebaan gaat het beter dan ooit. Het team heeft, ook na de 2-2 tegen HGC, nog altijd de koppositie in de promotiepoule van de overgangsklasse. KZ, Rotterdam en Push volgen op één punt. ,,Er zijn al met al zes ploegen die nog meetellen. Vrijwel alle teams zijn gelijkwaardig. De tussenstand en eindstand zijn mogelijk heel verschillend.” Wil ze soms niet promoveren? ,,Tuurlijk wel. We hebben veel meiden die her en der aan de hoofdklasse geroken hebben, maar bij hun vorige club nooit zijn doorgebroken. We willen allemaal dolgraag laten zien dat we dat niveau gezamenlijk wel in huis hebben.” Van Beek erkent echter wel dat het voor haar en de meeste anderen bij HIC ook zeker om de gezelligheid draait. ,,Dat is waarom ik verliefd op deze club ben geworden. We hockeyen fanatiek, willen er heel veel voor doen, eisen op het veld veel van elkaar. Maar we hebben als studentes vrijwel allemaal ook een druk sociaal leven. En, dames 1 drinkt zondagmiddag na de wedstrijd, net als alle andere teams op HIC, nog gezellig een drankje.”
In de winterstop werden het aangename en nuttige ook verenigd tijdens een Spaans trainingskamp. Het geld daarvoor werd goeddeels bij elkaar gespaard met sponsoracties en het trainen van jeugdteams bij HIC. Iedereen deed zijn best de pot te spekken, het gevolg was dat ,,een waanzinnig huis in de nabijheid van Valencia” kon worden gehuurd. Er werden drie wedstrijden gespeeld, onder meer tegen een Australisch team. Dat had HIC-middenveldster Stacia Joseph geregeld. ,,Stacia was in Australië een heel andere speelstijl gewend. Zij heeft ondertussen iets van ons geleerd, en wij van haar”, aldus Van Beek, die het ook nog wel even over het vertrek van Justus wil hebben.
,,Ik vind het heel jammer dat er ons na één seizoen alweer een wisseling te wachten staat. Je kunt, naar mijn mening, beter iemand hebben die langer voor de groep staat.” Wat haar betreft was Justus gebleven. ,,De resultaten liegen er niet om.” Ze snapt het ook niet zo goed dat hij gaat. ,,We hebben geen botsingen gehad, er zijn geen ruzies of zo.”
Maar toch, er komt een einde aan de samenwerking. ,,We gaan de rit met Robbie wel vol fanatisme afmaken.” De kans is dat HIC straks de hoofdklasse ingaat. Maar dan sowieso zonder Justus. Hijzelf wil er zo min mogelijk over zeggen. Om de rust rond het team te bewaren. Maar er is een verschil van mening. Van Beek: ,,De weg kan op verschillende manieren bewandeld worden.” Het bestuur heeft duidelijk gemaakt dat er geen geld is voor flinke investeringen, in selectie en faciliteiten. De aanleg van een vijfde veld, waar alle leden van meeprofiteren, heeft de prioriteit. Van Beek lijkt er niet om te malen. Zij is ervan overtuigd dat clubliefde veel kan compenseren. ,,Ik merk er niets van dat het bestuur liever niet zou promoveren. Het is voor ons als team trouwens ook zeker geen moeten. Maar het zou wel heel leuk zijn. En ik ben ervan overtuigd dat wij, omdat we bij HIC zo’n lol met elkaar hebben, heel hard voor elkaar willen werken. Dat levert, zie je nu, absoluut wat op.”

Geschreven voor Hockey Weekly 14, die sinds gisteren zowel als pdf als via de iPad-app te lezen is. Het blad ligt vanaf vandaag bij de hockeyclub. Ook te vinden via: http://www.hockeyweekly.nl/pdf/Hockey%20Weekly%2014%202012-2013.pdf

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Hockey, Hockey Weekly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s